To Walk Again houdt "buitenstapdag" met staprobots in Bosuilstadion

In het Bosuilstadion van Royal Antwerp FC heeft de vzw To Walk Again een "buitenstapdag" gehouden. De door voormalig triatleet Marc Herremans opgerichte vzw laat dan haar leden met staprobots werken buiten een revalidatiecentrum. "We noemen onze leden ook geen patiënten, maar stappers. Het is belangrijk dat zij regelmatig eens in een setting van de gewone maatschappij kunnen bewegen", zegt directeur Thomas Caers.

To Walk Again telt momenteel zowat negentig leden die verschillende vormen van neurologische revalidatie volgen in het revalidatiecentrum van de vzw in Herentals. Een dertigtal onder hen, mensen met een dwarslaesie, maken gebruik van staprobots. "Het heeft een enorm mentaal effe ct van te kunnen rechtstaan en stappen", stelt Caers. "Daarnaast zijn er een aantal onderliggende problemen zoals doorbloeding en darmtransit waarop het een positief effect heeft."

Om met een staprobot aan de slag te kunnen gaan, hebben de leden van To Walk Again telkens nog begeleiding van een kinesitherapeut nodig. "De robotica ontwikkelt zich erg snel, dus in de toekomst zullen er waarschijnlijk wel robots komen waarin onze leden volledig zelfstandig zullen kunnen stappen, maar dat is nu nog niet aan de orde", verduidelijkt Caers.

To Walk Again hoopt met buitenstapdagen, zoals eerder ook al in Bobbejaanland en Wijnegem Shopping Center, de nodige aandacht te verkrijgen om aan meer fondsen te geraken. "We zijn sterk afhankelijk van fundraising en corona heeft ons daarin erg beperkt", zegt Caers. "We moeten acuut op zoek naar middelen. Het is dus erg nuttig om op deze manier wat meer naar buiten te treden."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.