Amazon investeert in Naamse slaapapneu-specialist Sunrise

De Naamse start-up Sunrise, die met een kleine sensor slaapproblemen opspoort op basis van kaakbewegingen, heeft 5,5 miljoen euro opgehaald bij twee nieuwe investeerders. Onder hen het investeringsfonds Alexa van onlinewinkelgigant Amazon, zo heeft Sunrise dinsdag aangekondigd.

De tweede partij is de Franse investeerder in gezondheidszorg UI-Investissement. Eerder dit jaar haalde de Naamse onderneming al eens 17 miljoen euro op.

Sunrise ontwikkelde een sensor van 8 gram die op de kin wordt geplaatst en die tijdens het slapen de bewegingen van de onderkaak monitort. Een app registreert de resultaten en stuurt een rapport door naar de arts, waarmee die een diagnose kan stellen.

"Hun technologie, ontworpen voor tests die gedurende meerdere nachten worden uitgevoerd en belangrijke slaapgegevens monitoren, heeft het potentieel om de diagnose van slaapapneu en de zorg voor miljoenen mensen die lijden aan slaapstoornissen wereldwijd opnieuw te definiëren", stelt Paul Bernard, directeur van het Alexa Fund, in een persbericht.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.