Chatmarathon voor Dag van het Slachtoffer gestart

Nupraatikerover.be, de chatbox van de Vertrouwenscentra Kindermishandeling, is gisteravond om 19 uur gestart met een chatmarathon. Elf dagen lang wil nupraatikerover.be jongeren laten kennismaken met de werking van de chatbox om zo de drempel om hulp te vragen te verlagen.

Nupraatikerover.be greep de Europese Dag van het Slachtoffer aan om aandacht te vragen voor kinderen en jongeren die slachtoffer zijn van mishandeling, verwaarlozing en seksueel geweld.

Naar schatting zijn er jaarlijks minstens 45.000 slachtoffers van een ernstige vorm van kindermishandeling. Door een combinatie van factoren blijven veel van die kinderen en jongeren echter onder de radar. Signalen die kinderen en jongeren op hun niveau geven, worden niet altijd opgepikt.

Daar wil nupraatikerover.be iets aan veranderen. Getroffen jongeren kunnen anoniem en op eigen tempo in gesprek gaan met een hulpverlener van het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling. Daardoor vallen er voor jongeren al heel wat drempels weg.

Sinds maandag zal de chatbox dan ook 11 opeenvolgende dagen open zijn, ook in het weekend. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke gaf eerder maandag op zijn sociale media al het startschot van de campagne. Ook vijf influencers, onder wie Cedric Galle en Demi Claus, besteden tijdens de marathon extra aandacht aan de chatbox.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.