Apple stelt revolutionaire mixed reality-headset voor, de Vision Pro

Apple stelde gisteren zijn langverwachte mixed reality-headset voor, de Vision Pro, die een ongeëvenaarde immersieve ervaring belooft. De kijker is voorzien van de allernieuwste technologie en verlegt de grenzen van virtual reality met innovatieve functies. 

De Vision Pro uitgerust met camera's die de directe omgeving van de gebruiker vastleggen. De Vision Pro draait onder een specifiek besturingssysteem, VisionOS genaamd, dat zorgt voor vloeiende en consistente navigatie en optimale compatibiliteit met speciale toepassingen. De twee ultra-high-definition (4K) OLED-schermen bieden een uitzonderlijke weergavekwaliteit en leveren scherpe beelden.

De headset bevat ook een M2-chip en een R1-processor voor 3D-videoverwerking. Met 23 miljoen pixels op de micro LED-schermen levert de Vision Pro indrukwekkende beelden. Bovendien is hij uitgerust met een groot aantal sensoren en camera's voor een nog immersievere en nauwkeurigere mixed reality-ervaring.

Vision Pro wordt bediend zonder controllers, maar met bewegingen van ogen en handen en met stemcommando’s. Een simpele knijpbeweging met de vingers kan bijvoorbeeld een instructie versturen. Een opvallend kenmerk is het gebogen OLED-scherm aan de voorkant van de kijker, dat de ogen van de gebruiker virtueel nabootst. Dit zorgt voor een natuurlijkere visuele interactie tussen de gebruiker en de mensen in de kamer.

Wat betreft het fysieke ontwerp heeft Apple zich gericht op een onberispelijke afwerking en hoogwaardige materialen, wat resulteert in een strak en luxueus ogend ontwerp. Ondanks de aanwezigheid van talloze technologische componenten blijft de kijker comfortabel dankzij het gebruik van lichtgewicht materialen zoals carbon.

Met een prijskaartje van $3.499 positioneert Apple deze headset duidelijk in het topsegment. De Vision Pro zal begin 2024 op de markt komen, in eerste instantie in de Verenigde Staten, voor de rest van de wereld is het nog niet duidelijk wanneer. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.