"Alles in het werk gesteld om onafhankelijkheid GBA te garanderen" (Michel)

"Ik had gezegd dat ik orde op zaken zou stellen. Vandaag is alles in het werk gesteld om de onafhankelijkheid van de Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) te garanderen." Dat zegt staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) in een reactie op het aftreden van Frank Robben als lid van de GBA.

Frank Robben werd geviseerd door een inbreukprocedure van de Europese Commissie omdat hij verschillende petten op heeft in het crisisbeheer van de pandemie.

Eerder al kreeg de GBA forse kritiek van het Rekenhof wegens dysfuncties.

"België bevond zich in een delicate situatie", zegt Michel. "Alle standpunten kwamen samen om Frank Robben te vragen ontslag te nemen. Het was de onmiddellijke oplossing", aldus de staatssecretaris die de ontslagbrief van de betrokkene rechtstreeks naar Didier Reynders, de Europese commissaris voor Justitie, stuurde.

Toch levert het vertrek van Frank Robben problemen op qua quorum binnen het kenniscentrum. "We weten nog niet wie hem zal vervangen. Het Parlement zal deze kwestie snel moeten aanpakken", besluit Mathieu Michel.

> Robben neemt ontslag bij GBA

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.