Mogelijkheden Mijngezondheid breiden verder uit

Burgers kunnen voortaan bijwerkingen van geneesmiddelen melden op Mijngezondheid, het digitale portaal waarop iedereen zijn of haar gezondheidsgegevens kan raadplegen. Dat meldt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld).

Mijngezondheid werd in mei vorig jaar gelanceerd en is al aan zijn derde update toe. Die updates gaan steevast gepaard met nieuwe mogelijheden. Zo kan je dus voortaan bijwerkingen van medicijnen melden aan het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG). Het FAGG werkt intussen aan een verdere digitalisering van het meldformulier om dit nog gebruiksvriendelijker te maken.

Een andere nieuwigheid houdt in dat iemand die thuis wordt verzorgd door het Wit-Gele Kruis, zijn verpleegkundig dossier via het portaal kan inkijken. Iedereen die lid is van één van de vijf onafhankelijke ziekenfondsen, zal zijn persoonlijke gegevens bij het ziekenfonds kunnen inkijken via Mijngezondheid. Het portaal verwijst burgers nu ook naar het platform Mobile health Belgium, waar informatie terug te vinden is over gezondheidsapps.

In mei volgt al de volgende versie van Mijngezondheid.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.