Franse labs verwerken Covid-stalen met Vlaamse technologie

Een consortium van 35 diagnostische labs in Frankrijk kiest voor de Vlaamse technologie van UgenTec voor Covid-screening aan hoge doorvoer. Dankzij de software van het Limburgse biotechbedrijf kunnen Covid-stalen aanzienlijk sneller verwerkt worden. Het bedrijf sloot eerder ook al een contract met de Belgische overheid.

Door een akkoord met de Franse groep UniHA (Union des Hôpitaux pour les Achats) zullen 35 private en publieke labs in Frankrijk kunnen gebruikmaken van Vlaamse software voor het testen van Covid-stalen. Intussen hebben al tien labs voor de 'FastFinder'-software van UgenTec gekozen.

Het grote voordeel van de software is de toegenomen snelheid in de labs. Zonder de software zou een analyse van 100 stalen meer dan 30 minuten duren, waarna de data nog manueel ingevoerd zou moeten worden. Met de FastFinder-technologie kan die tijd gerecuceerd worden tot 15 seconden en worden de data automatisch ingevoerd.

"Labs worden geconfronteerd met vele uitdagingen om hun testcapaciteit op te schalen om klaar te zijn voor een nieuwe golf", zegt Steven Verhoeven, CEO van UgenTec. "Met FastFinder kunnen we data management en interpretatie automatiseren, waardoor er meer tijd voor andere activiteiten in het lab overblijft."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.