Wallonië past stralingsnorm aan en zet stap richting uitrol 5G

De Waalse regering volgt het advies van een expertengroep en past haar stralingsnorm aan. Daarmee zet de gewestregering een belangrijke stap in de uitrol van 5G in het zuiden van het land. Die stap zal volgens de regering-Di Rupo gebeuren "met respect voor het voorzorgsbeginsel, de volksgezondheid en de beperking van de milieu-impact".

De Waalse regering gaf in het najaar van 2021 de opdracht aan een groep onafhankelijke experts om na te gaan of de Waalse stralingsnorm moest worden aangepast. In zijn aanbevelingen pleit die expertengroep nu voor een herziening van de Waalse stralingsnorm en voor de invoering van een norm zoals in Vlaanderen.

"De regering heeft donderdag akte genomen van de aanbevelingen en heeft de aanpassing van de stralingsnorm goedgekeurd. Ze heeft ook tegelijk verschillende compenserende maatregelen genomen om de milieueffecten te kaderen en beperken", stelt de regering. Bedoeling is om de aanpassing binnenkort ook in een decretaal kader te gieten.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.