Federale regering keurt samenwerkingsakkoord voor Covid Safe Ticket goed

De federale ministerraad heeft gisteren het licht op groen gezet voor het samenwerkingsakkoord met de deelstaten dat nodig is om het Covid Safe Ticket in te voeren. Dat moet toelaten dat festivals en andere grote evenementen vanaf de tweede helft van augustus veilig kunnen verlopen.

Het ontwerp van samenwerkingsakkoord van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) regelt ook de verwerking van de persoonsgegevens die nodig zijn voor het Europees digitaal coronacertificaat, dat reizen binnen de EU mogelijk maakt, en van het Passenger Locator Form dat in sommige gevallen moet worden ingevuld bij aankomst in ons land. 

De tekst wordt nu voorgelegd aan de Kamer. Ook de andere parlementen moeten het licht nog op groen zetten. 

Het Covid Safe Ticket - zeg maar het intra-Belgische coronacertificaat - zal vanaf de tweede helft van augustus worden ingezet om grote evenementen zoals festivals of de Grote Prijs Formule 1 van Spa-Francorchamps in goede banen te leiden. Het ticket zal iedereen die volledig gevaccineerd is, recent negatief testte of in de laatste zes maanden besmet raakte met het coronavirus toegang geven.

De bedoeling is om dat zoveel mogelijk te anonimiseren: controleurs zullen enkel een groen of rood scherm te zien krijgen, en zullen dus niet kunnen achterhalen of iemand gevaccineerd dan wel getest of besmet is geweest. Minister Vandenbroucke formuleerde eerder de hoop dat het samenwerkingsakkoord nog voor het zomerreces door alle parlementen kon worden geloodst.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.