Nieuw prototypelab voor medische apparatuur in Brussels Gewest

Het Brusselse agentschap voor de ondersteuning van bedrijven hub.brussels lanceerde een nieuwe structuur voor Brusselse spin-offs, startups en kmo's op het gebied van life sciences: de 'MedTech Atelier' op de BLSI (Brussels Life Science Incubator), de incubator van de regio op de medische campus UCLouvain in Sint-Lambrechts-Woluwe.

U hebt een MedTech-project en zou graag weten hoe het eruit ziet in 3D? Via de cluster lifetech.brussels beschikt hub.brussels over nieuwe infrastructuur voor de begeleiding van ondernemingen in life sciences. Het ‘Atelier’ Het ‘Atelier’ omvat verschillende gedeelde faciliteiten die toegankelijk zijn voor innovatieve ondernemers. het gaat om apparatuur die start-ups zich meestal niet kunnen veroorloven bij het begin van hun activiteiten, maar die essentieel zijn voor het maken van innovatieve medische hulpmiddelen en prototypen in een 'early stage'.

Hub.brussels wil via het lifetech.brussels-cluster verschillende diensten en programma's te ontwikkelen voor bedrijven in de sector van de biowetenschappen. Met de oprichting van deze nieuwe infrastructuur vult lifetech.brussels de ressources aan voor jonge ondernemers.

Het Atelier is ook uitgerust met een tool om de prototypes snel te verouderen, om hun zwakke punten beter te kunnen identificeren, wanneer de innovaties zich nog in de ontwikkelingsfase bevinden.

Een industrieel endoscopisch systeem is beschikbaar om nieuwe tools voor het toestel te ontwikkelen. Brussel, en vooral de ULB, heeft een grote expertise op dat vlak.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.