"Vierde telecomoperator is puur consumentisme" (Gosuin)

Brussels minister van Economie Didier Gosuin verzet zich tegen de komst van een vierde telecomoperator en bestempelt die komst als een geval van puur "consumentisme" van de federale regering. Gosuin vreest ook voor de impact op de Brusselse stralingsnorm en bijgevolg op de gezondheid van de Brusselaars. Dat zegt hij dinsdag in Le Soir. 

Het overlegcomité tussen de federale regering en de regeringen van de deelstaten buigt zich woensdag onder meer over de komst van een vierde speler op de telecommarkt. Volgens Brussels minister Gosuin zal die komst een directe impact hebben op het leefmilieu. "Het is evident dat de komst van een vierde operator het behoud van de Brusselse stralingsnorm erg moeilijk maakt", aldus Gosuin. Volgens hem wordt daarmee ook de "voo rloperspositie" van Brussel op het vlak van gsm-normering op het spel gezet. Hij wijst er ook op dat het aantal antennes zal toenemen.

Gosuin vraagt daarom aan de federale regering om geen beslissing te nemen in het dossier zonder voorafgaandelijke studies over de socio-economische impact en impact op het leefmilieu. 

De Brusselse minister stelt zich ook vragen bij de noodzaak om steeds meer te consumeren. "De federale regering zou de telecomoperatoren beter aanzetten om een deel van hun budget in te zetten voor vorming en sensibilisering op het vlak van verantwoord gebruik van nieuwe communicatiemiddelen die aanzetten tot consumeren".

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.