Virtuele stappen zetten om onderzoek naar Parkinson te steunen

De vzw Stop Parkinson heeft vandaag een nieuwe campagne gelanceerd. De 'Stop Parkinson Hand Walk 2021' is een ludiek spel waarmee de vzw zo veel mogelijk geld hoopt in te zamelen om het wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Parkinson te steunen.

Het spel, waar iedereen aan kan deelnemen, bestaat eruit stappen te maken met je vingers op het scherm van een laptop, tablet of smartphone. Elke speler krijgt één minuut om een maximaal aantal stappen te zetten. Naarmate de speler vordert in het spel, komt hij of zij in drie werelden terecht. 

Deelnemers krijgen ook de optie om een vrije bijdrage te doneren. Dat geld is volgens de vzw nodig om het onderzoek naar de slepende aandoening te steunen. De campagne zal ondersteund worden door een tv- en radiospot die vanaf maandag tot en met 4 juni te zien en te horen zullen zijn. 

"We willen dit jaar de brede Belgische bevolking de kans geven om op een ludieke manier de strijd tegen Parkinson te steunen", zegt Ivo de Bisschop, voorzitter van de vzw Stop Parkinson. "Iedereen kan namelijk getroffen zijn door de aandoening, zowel rechtstreeks als via iemand in hun brede of dichte omgeving."

Ivo de Bisschop is zelf parkinsonpatiënt en verzamelde vorig jaar 650.000 euro tijdens de Stop Parkinson Walk. Met de opbrengst werden vier onderzoeksprojecten rond de ziekte gesteund. De vzw hoopt dat succes te evenaren met de nieuwe campagne. De Bisschop benadrukt dat doneren nodig is, want meer dan 40.000 Belgen lijden aan de ziekte van Parkinson.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.