App helpt kinderen al spelend onder narcose gaan in AZ Delta Roeselare

Kinderen kunnen in AZ Delta vanaf nu al spelend onder narcose gaan voor een operatie dankzij een app. De app Delta Valley moet ervoor zorgen dat kinderen minder bang zijn om onder narcose te gaan. Het spel werd gemaakt door studenten van de afdeling Digital Art and Entertainment van de Howest in samenwerking met AZ Delta.

Uit onderzoek blijkt dat de angst die kinderen ervaren bij het in slaap brengen, een invloed heeft op hoe ze zich na de operatie voelen. Minder angst bij de anesthesie vermindert de pijn en misselijkheid na een ingreep. De app Delta Valley moet die angst voor de narcose verminderen.

Bij het spel moeten kinderen obstakels op hun pad wegblazen. "Na het blazen moeten de kinderen weer inademen en die reflex zorgt ervoor dat kinderen sneller het 'slaapgas' opnemen om onder anesthesie te gaan. De blaastechniek werd al eventjes gebruikt binnen AZ Delta. Dankzij Delta Valley is er nu ook een interactief spel dat dit blazen stimuleert en kadert in een fantasiewereld. We merken dat kinderen en hun ouders heel enthousiast reageren op de app", klinkt het bij AZ Delta.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.