Commissievoorzitter kijkt op VUB naar artificiële intelligentie

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft dinsdag een werkbezoek gebracht aan het AI Experience Center van de Vrije Universiteit Brussel. Ze werd er ontvangen door de rectoren van de Vrije Universiteit Brussel en de Université Libre de Bruxelles, Caroline Pauwels en Yvon Englert.

Von der Leyen bezocht de VUB naar aanleiding van de bekendmaking van de plannen van de Europese Commissie rond artificiële intelligentie (AI). Het AI Experience Center van de VUB is een hoogtechnologische test-, demonstratie- en ontmoetingsomgeving waar bedrijven, technologische ondernemers, onderzoekers en beleidsmakers vrij kunnen experimenteren met AI. Het centrum helpt hen om technologische oplossingen te ontwikkelen en te produceren.

De VUB en de ULB vinden het een eer om de Europese Commissievoorzitter te ontvangen in, want het AI Experience Center maakt deel uit van de gezamenlijke plannen om in Brussel een 'Europees AI-initiatief voor het Algemeen Belang', genaamd 'AI for the common good', op te richten. Dat instituut zal zich bezighouden met innovatieve toepassingen, opleidingen en projecten die de maatschappelijke impact van kunstmatige intelligentie in de verf zetten en dit binnen verschillende domeinen zoals gezondheid en welzijn, mobiliteit, klimaat en duurzaamheid en media.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.