Brusafe+ & Projectathon: zorgverstrekkers met patiënten verbinden in het Brussels Gezondheidsnetwerk

Op de Projectathon, georganiseerd door IHE Belgium, Agoria, Abrumet en lifetech.brussels kunnen bedrijven hun connectiviteit testen met de nieuwe Brusafe+ kluis om patiënten en zorgverstrekkers overal ter wereld nog dichter bij elkaar te brengen.

Zoals u al kon lezen in Numerikare https://www.numerikare.be/nl/nieuws/e-health/brussels-ehealth-projectathon-22-en-23-februari.html heeft op vrijdag 22 en zaterdag 23 februari de Projectathon plaats voor softwareontwikkelaars van onder meer startups, werknemers van ziekenhuizen en zorginstellingen. “We richten ons nu ook op zorgverstrekkers als kinesitherapeuten, verpleegkundigen, vroedvrouwen, enz. die nood hebben aan moderne tools om te communiceren met andere zorgverstrekkers die betrokken zijn bij de behandeling van een patiënt. Denk bijvoorbeeld aan vroedvrouwen. Die kunnen nu niet alleen onderling gegevens uitwisselen, maar ook met huisartsen, kinderartsen en gynaecologen in ziekenhuizen”, zegt Christine de Bray, algemeen directeur van Abrumet. 

Op de eHealth Projectathon kunnen belangstellenden kennismaken met de Brusafe+ kluis https://ehealth.brussels/nl/projets/brusafe/ die de mogelijkheid biedt om gegevens in België uit te wisselen gestructureerd volgens internationale standaarden. “Ontwikkelingen inzake interoperabiliteit met Brusafe+ zullen gebruikt kunnen worden in het buitenland. Patiënten en zorgverstrekkers (huisartsen, specialisten, ziekenhuispersoneel, enz.) kunnen er elektronische informatie en documenten delen in alle veiligheid”, zegt Christine de Bray. “Brusafe+ is belangrijk voor Belgische en buitenlandse bedrijven omdat de apps of technische oplossingen die ze zullen creëren onmiddellijk gebruikt kunnen worden in andere landen of andere zorgsystemen. Brusafe+ levert een toegevoegde waarde op internationaal vlak en biedt nieuwe kansen voor het Brussels Gezondheidsnetwerk, artsen en ziekenhuizen.”

Op de tweedaagse komen verschillende spelers aan het woord: pionier-startups en bedrijven die gespecialiseerd zijn in het uitwisselen van gestructureerde gegevens in een multidisciplinair kader en ontwikkelaars van apps en softwaretoepassingen die op hun beurt anderen kunnen inspireren. “De applicaties die daaruit voortvloeien kunnen het uitwisselen van elektronische gegevens tussen verschillende zorgverstrekkers écht verbeteren en ook patiënten helpen om bijvoorbeeld hun zorgtraject beter te begrijpen en te beheren. Dat is wat wij willen bereiken. Het is nu aan de actoren om die verandering om te zetten in de praktijk, zonder de therapeutische relatie met de patiënt en de veiligheid uit het oog te verliezen.”

Projectathon, 22 en 23 februari, BluePoint Brussels, A. Reyerslaan 80, 1030 Brussel.

> Informatie en inschrijving: Klik hier

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.