"Switch to Hope": een online-platform voor hulp aan kankerpatiënten en hun omgeving

Twaalf organisaties lanceren met de steun van Bristol-Myers Squibb ‘Switch to Hope’, een initiatief dat kankerpatiënten en hun naasten helpt de onderbelichte sociale en emotionele impact van de ziekte bespreekbaar te maken.

Dat platform heeft tot doel, mensen met kanker te steunen en hoop te geven. Switchtohope.be hoopt dat te bereiken via getuigenissen, ontmoetingen met lotgenoten, bruikbare tips en informatie.

De lancering van het platform gaat vandaag/zondag gepaard met een ontmoetingsmoment voor kankerpatiënten en hun naaste omgeving in Flagey te Brussel. Conferencier Bert Kruismans, reportagemaakster Lieve Blancquaert en danscollectief Jazzmijn hebben een voorstelling gemaakt over de onderbelichte emotionele en sociale impact van kanker op patiënten en hun omgeving. Maandag is het Werelddag tegen Kanker.

Tijdens het ontmoetingsmoment presenteren Luc Chalmet, voorzitter bij Melanoompunt, en Luc Pollet, voorzitter bij Talk Blue, het onderzoek over de sociale en emotionele noden van kankerpatiënten, waar 'Switch to Hope' op is gebaseerd.

Sabine de Beuf, Public Affairs Manager bij Bristol-Myers Squibb, die het initiatief helpt faciliteren: “Ondanks het overaanbod aan medische informatie over kanker, bleek vorig jaar uit workshops met patiëntenverenigingen dat mensen moeite hebben met bepaalde emotionele en sociale gevolgen van de ziekte. Met het ontmoetingsmoment en de website wil ‘Switch to Hope’ daar een krachtig antwoord op bieden.”

Switch to Hope' is een initiatief van de volgende organisaties: Borstkanker Vlaanderen, CMP Vlaanderen, European Cancer Patient Coalition (ECPC), FLAYA, Hodgkin en non-Hodgkin vzw, Lymfklierkanker Vereniging Vlaanderen, Melanoompunt, Mymu, Stichting Tegen Kanker, Talkblue Vlaanderen, The Big C en Vie et Cancer. 

> Onderbelichte noden van kankerpatiënten in België

> Bekijk de video

> https://switchtohope.be/nl-BE

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.