Medicijnen per drone: Amazon lanceert snelle levering in Texas

In een grote stad in de VS krijgen Amazon-klanten hun medicijnen binnen een uur na bestelling bezorgd - met een drone. Een bedreiging voor apotheken?

Amazon biedt klanten in een Amerikaanse modelregio nu de mogelijkheid om medicijnen per drone te laten bezorgen: binnen een uur krijgen consumenten in College Station in de staat Texas medicijnen voor veelvoorkomende ziekten zoals astma, griep of longontsteking. Amazon kondigde dat afgelopen week aan in een blogbericht. De service is gratis voor klanten en geldt voor meer dan 500 medicijnen.

Volgens Amazon vliegen de drones op een hoogte tussen 40 en 120 meter en kunnen ze leveringen op het terrein van een klant doen zonder menselijk contact. Met behulp van speciale sensoren, zoals camera's, navigeren de vliegende objecten autonoom en detecteren ze autonoom obstakels. De drones werkten met een "neuraal netwerk" dat de camerabeelden analyseerde: die de camerabeelden analyseerde: dat verwijst vermoedelijk naar een algoritme dat continu de omgeving onderzoekt en bijvoorbeeld ook mensen en dieren kan herkennen.

Bij ons kondigde Living Tomorrow al een droneport aan voor passagiers, maar de wetgeving moet wel volgen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.