Nationale Mapathon 2019 voor Artsen Zonder Grenzen en het Rode Kruis

Na het grote succes van de voorbije jaren vindt vanaf woensdag 27 maart tot zaterdag 30 maart 2019 opnieuw een nationale Missing Maps Mapathon plaats.

Humanitaire organisaties hebben kaarten nodig om in crisissituaties snel en efficiënt hulp te kunnen bieden. Daarom hebben Artsen Zonder Grenzen en het Rode Kruis in 2014 de krachten gebundeld en het Missing Maps project gelanceerd, samen met de OpenStreetMap Foundation. Over de hele wereld trekt het project vrijwilligers aan om gebieden in kaart te brengen waar het risico dat de bevolking getroffen wordt door een natuurramp, een epidemie of een conflict groot is.

De nationale Missing Maps Mapathon wordt georganiseerd door het Nationaal Comité voor Geografie, in samenwerking met OpenStreetMap Belgium en heeft plaats aan de universiteiten van Brussel, Gent, Leuven, Luik, Namen, Bergen, Louvain-la-Neuve en Gembloers.

België is hiermee het enige land ter wereld dat een Mapathon op nationale schaal organiseert. Acht universiteiten in Brussel, Vlaanderen en Wallonië zetten hun deuren open voor een hele dag collectief ‘mappen’.

Tijdens de Mapathon wordt voor elke deelnemer een computer met internetverbinding voorzien. Meer moet dat niet zijn om als mapper aan de slag te gaan!

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.