Beheer patiëntendossier kan nu ook op iPhone en iPad (NexuzHealth)

Via de mynexuzhealth app kunnen patiënten hun medische gegevens op hun smartphone of tablet raadplegen. Tot op heden was deze app enkel beschikbaar voor Android toestellen, maar sinds kort kunnen ook de gebruikers van Apple toestellen de app downloaden in de iOS App Store.

Dankzij de app krijgen patiënten inzage in hun medisch dossier via de smartphone. Zo kunnen patiënten onder andere hun verslagen nalezen, beelden bekijken, laboresultaten raadplegen en afspraken beheren.

Bovendien kunnen patiënten ook dagboeken bijhouden en vragenlijsten invullen om zo hun zorgverleners op de hoogte te houden. Het  biedt de patiënt een praktische manier om beveiligd te communiceren met hun ziekenhuis en het sluit perfect aan bij de doelstellingen van Maggie De Block om de link ziekenhuis-patiënt te verbeteren. Tegelijk kan dit een stap verder zijn richting Prems en Proms.

Download de app

Wilt u graag uw medisch dossier ook onderweg bij de hand hebben? Hier vindt iedereen info over de app en andere mogelijkheden voor het raadplegen van zijn patiëntendossier.

Nexuzhealth is een joint venture van het Hasseltse softwarebedrijf Cegeka en de IT-afdeling van UZ Leuven. Sinds begin 2017 is Gertie Delande CEO vanb nexuzhealth. Intussen werken al enkele tientallen ziekenhuizen met het epd en neemt Cegeka de leiderspositie in inzake het beheer van alle ziekenhuisbedden in België en blikt het bedrijf naar internationale uitbreiding. Bedoeling is om het epd te gebruiken als 'harde kern' waarlangs een schil komt die de localisatie mogelijk maakt, verklaarde de CEO eerder in de pers. Die fase lijkt zich nu te concretiseren.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.