Artificiële intelligentie in Belgische ziekenhuizen: een webinar en een dossier in De Specialist

De resultaten van de eerste barometer over de toepassing van artificiële intelligentie in Belgische ziekenhuizen zijn nu bekend. Een webinar en een speciale uitgave van de Specialist waren gewijd aan dit onderwerp, dat 95% van de respondenten als een belangrijk item beschouwen.

Ruim 300 van de 500 geregistreerde deelnemers vernamen rechtstreeks de enquêteresultaten over de maturiteit van AI in Belgische ziekenhuizen, samen met de commentaren van de sprekers.

Aan de rondetafel namen deel: Nick Marly, adviseur van de beleidscel Volksgezondheid van het kabinet Vandenbroucke, Prof. Pascal Verdonck, vicevoorzitter van de Belgische Vereniging van Ziekenhuisdirecteuren en CEO MedTech Flanders, dr. Ilke Montag, medisch directeur Jan Ypermanziekenhuis en lid bestuur vzw patient empowerment, en Karolien Haese, stichter en chief wealth Officer BHCT. Het debat werd gemodereerd door Alexander Olbrechts, Business Group Leader HealthTech bij Agoria.

U kunt dit webnar bekijken of herbekijken door hier te klikken.

De belangrijkste resultaten van de studie en de commentaren van de sprekers vindt u ook morgen, vrijdag, in een speciaal AI-nummer van De Specialist in uw brievenbus. Een speciale editie van de NumeriKare nieuwsbrief zal woensdag ook de belangrijkste resultaten en commentaren bevatten.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.