Ook bug op communicatieniveau!

De oorverdovende stilte bij de start van de storingen zette veel kwaad bloed bij de artsen. Ze drongen aan op proactieve communicatie van het platform voor e-gezondheidszorg na onderbrekingen.

Daarom vroeg Frank Robben Maggie De Block om te communiceren via Twitter (@ehealthplatform) en via een website (www.status.ehealth.fgov.be) om snel iedereen op de hoogte te brengen van de e-Healthproblemen, maar ook van de onderbrekingen van de andere essentiële subsystemen. Dat initiatief van de minister is ongetwijfeld mee ingegeven door de open brief van AADM en het ASGB waarin vijf zaken geëist werden. Waarbij de syndicaten zeker zullen spelen op het feit dat de praktijkpremies voor 2016 en 2017 moeilijk geweigerd kunnen worden door de veelheid aan pannes: de overheid (en MyCareNet) kwamen zo hun verplichtingen niet na. Zo brengen ze bovendien ook de optimale kwalitatieve zorg voor de patiënt in gevaar. De vijf eisen in de open brief vindt u terug op onze website https://www.medi-sfeer.be/nl/nieuws/beroepsnieuws/storingen-e-healthplatform-vijf-eisen-domus-medica-in-open-brief.html

Paul De Munck (GBO) is heel boos: “We willen de criteria en drempels verlagen om de telematicapremie te krijgen in het licht van al deze mislukkingen. Sommige dokters, die wel wat afweten van informatica, aarzelen niet om te zeggen dat het basissysteem mogelijk al verouderd is”. Van zijn kant is dr. Orban (SSMG) onvermurwbaar: “Trop is te veel. De informaticaproblemen slepen al te lang aan, zowel bij de constructie van het systeem als bij het gebruik ervan.”

Tot slot komt Frank Robben terug op de problemen van de artsen die soms het gevoel hebben dat ze voor onbenullen genomen worden als ze de helpdesk contacteren: “Onze helpdesk is niet voor artsen. Het heeft geen zin dat ze ons bellen omdat het zeven keer op de tien om een probleem van hun lokale software gaat of het gebruik van de eID. Artsen moeten contact opnemen met hun softwarebedrijf. Onze helpdeskmedewerkers zijn bedoeld voor werknemers van softwarebedrijven om technische vragen te stellen”, preciseert hij.

Lees ook:

Frank Robben: “Ik neem mijn verantwoordelijkheid op”

Verbetering van het systeem voor artsen: geen specifieke datum

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.