Amazon stort zich op medicijnverkopen

Amazon gaat zich storten op de verkoop en bezorging van medicijnen op voorschrift. Het Amerikaanse webwinkelconcern zal daarbij kortingen geven bij de digitale apotheek in de Verenigde Staten aan Amazon Prime-leden.

Klanten van Amazon Pharmacy kunnen de aankoop bij het bedrijf doen met behulp van hun zorgverzekering. Prime-leden die geen gebruik maken van hun verzekering komen in aanmerking voor kortingen op generieke en merkgeneesmiddelen op de site van Amazon of bij ongeveer 50.000 deelnemende apotheken.

Amazons nieuwe dienst komt meer dan twee jaar na de overname van PillPack, een bekende onlineapotheek. Amazon betaalde destijds 753 miljoen dollar voor die deal.

Met de apotheekdiensten gaat Amazon de concurrentie aan met apothekersbedrijven als CVS Health en Walgreens Boots Alliance, de twee grootste ketens in de VS. Ook rijdt Amazon concurrent Walmart in de wielen. De supermarktketen biedt al de mogelijkheid voor de onlineaankoop van medicijnen op voorschrift.

Volgens kenners valt er nog veel te winnen bij de verkoop van medicijnen online. Daarin wordt nu vooral uitgeblonken in inefficiëntie. De medicijnmarkt is alleen in de VS al goed voor jaarlijks 4 biljoen dollar aan omzet.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.