Gents 'denkerscollectief' buigt zich over de toekomst van onze gezondheid

In Gent wordt vandaag 'Comon' gelanceerd, een collectief dat wetenschappers, technologen en creatieve denkers rond de tafel wil brengen over het thema gezondheid. Ze zullen er uitdagingen omschrijven en oplossingen voorstellen die moeten leiden tot nieuwe producten.

Vanaf 18 mei 2021 krijgen alle Gentenaars de kans om deel te nemen aan Comon, dat start met drie (online) rondetafelgesprekken vanaf 18 mei 2021. Ze buigen zich over de vraag wat er beter, gezonder en aantrekkelijker kan in een stad als Gent en hoe technologie daarbij kan helpen.

Het denkerscollectief Comon krijgt de steun van de Stad Gent, onderzoekscentrum IMEC en Universiteit Gent. Maar de oplossing moet van onderuit komen en de omkadering zal bestaan uit prototyping en evaluatie tot het uittesten tijdens workshops en wetenschapslabs.

Het traject van Comon verloopt in verschillende fases. Eerst gaat Comon op zoek naar wat de Gentenaar wakker houdt met de hulp van bekende Gentenaars als Steven Vromman (Low Impact Man), die ijvert voor gezondere lucht. Christophe Vekeman wil op zijn beurt de verbeeldingskracht bij jongeren vergroten en Jan Matthys (Homo Turisticus) daagt Comon uit om na te denken over interessantere loopparcours.

Daarna worden deelnemers geprikkeld om na te denken over gezondheid en technologie. Eigen ideeën en suggesties mogen open en bloot op tafel. Ook via sociale media en op de website www.comon.gent roept Comon op om uitdagingen te delen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.