Op de innovatiesnelweg: Care4You diabetescare

In de zoektocht naar een nieuwe levensstijl worden personen met diabetes begeleid door diabeteseducatoren. Voor die laatste wordt jaarlijks het Diabetessymposium georganiseerd. Op 14 (Wereld Diabetes Dag) en 15 november 2022 komen in het ICC Gent tal van experts uit de brede diabetescare samen rond het thema: “Op de snelweg van de innovatie: tijd om wakker te schrikken vanuit Care4You diabetescare”.

De diabeteseducator staat personen met diabetes en hun omgeving bij tijdens het zoeken naar een evenwicht tussen wat medisch nodig is en sociaal haalbaar is, soms met vallen en opstaan. De evoluties in de diabetescare gaan ongelofelijk snel. Daarom schoolt de diabeteseducator zich continu bij.
 
Bijblijven met technische ontwikkelingen
Al 25 jaar is het Diabetessymposium een vaste waarde in de agenda van diabeteseducatoren. Dit jaar staat het tweedaagse congres in het teken van innovatie en Care4You diabetescare. Elf sprekers, stuk voor stuk experten in hun vakgebied, lichten hun onderzoek of de laatste ontwikkelingen in de diabeteszorg toe aan een breed publiek. Wel 500 deelnemers worden verwacht op maandag 14 november en dinsdag 15 november in het ICC Gent.

Op technisch vlak gebeuren grote vernieuwingen in de diabetescare, zoals slimme insulinepompen en continue glycemiemeting. Op het Diabetessymposium schaven diabeteseducatoren hun kennis bij tijdens verschillende lezingen. Ook bedrijven zijn vertegenwoordigd om de laatste ontwikkelingen te demonsteren en duiding te geven. Het symposium biedt de ideale omkadering voor professionals in de diabetescare om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Zodat ze steeds met kennis over de laatste stand van zaken en met empathie klaar staan voor diegene waar het allemaal om draait: de persoon die 24/7 met diabetes leeft.
 
Het Diabetessymposium bestaat al sinds 1997 en speelt elk jaar opnieuw in op de noden van diabeteseducatoren in het werkveld. Daarnaast worden ook de nieuwste tendensen en ontwikkelingen binnen de diabeteszorg uit de doeken gedaan.

Het symposium gaat uit van de Werkgroep Diabetesverpleegkundigen van NETWERK VERPLEEGKUNDE, de Vlaamse beroepsorganisatie voor verpleegkundigen. Deelnemers worden dit jaar uitgenodigd om mee te klinken op het 25-jarige bestaan van het Diabetessymposium. De organisatoren kijken ernaar uit iedereen opnieuw fysiek te ontmoeten na twee edities die noodgedwongen digitaal doorgingen.
Meer info en het volledige programma vindt u hier

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.