Brusselse jongeren gaan tijdens hackathon zelf op zoek naar betere covid-communicatie

Een tachtigtal Brusselse jongeren gaat maandagavond tijdens een hackathon tussen 18 en 20 uur zelf op zoek naar ideeën voor een betere communicatie over covid-19. Nu jongeren de motor lijken van de tweede golf vindt de Brusselse ondernemer Hassan Al Hilou in samenwerking met vzw Nakama en het UZ Brussel het erg belangrijk om de coronamoeheid van de jongeren tegen te gaan en hen opnieuw actief te betrekken.

Het doel van de hackathon is niet om de Brusselse jongeren terecht te wijzen, maar om samen te zoeken naar formules en concepten om hen te informeren en te sensibiliseren over covid-19. De basisregels zoals de anderhalve meter afstand houden, het dragen van een mondmasker en het wassen van de handen hebben de jongeren allemaal goed begrepen, maar er heerst wel een coronamoeheid.

"De herhaling, want het duurt al zeven maanden, maakt het moeilijk en vermoeiend voor jongeren. We willen dit doen opleven en hier opnieuw energie insteken door hen en hun leeftijdsgenoten te betrekken", zegt initiatiefnemer Al Hilou.

De deelnemende jongeren worden na een introductie en het zien van enkele voorbeelden opgedeeld in verschillende thematische groepen. Zo zal een groep bijvoorbeeld werken rond TikTok en het verspreiden van duidelijke informatie via filmpjes op het sociale mediakanaal, maar er is ook een "Planet Rap" waar de mogelijkheid wordt bekeken om hiphopliedjes te gebruiken als sensibilisatiemiddel.

De hackathon vindt maandagavond plaats op de Antwerpselaan 40 in Brussel. Intussen is er ook al interesse vanuit Gent en Antwerpen om gelijkaardige initiatieven te organiseren.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.