45% Vlaamse artsen gebruikt e-attest geregeld

De ziekenfondsen ondervroegen hun leden/cliënten over de invoering van het e-attest. De grote meerderheid toonde zich hierover tevreden, ook over de uitleg die de artsen hen hierover gaven. Het bewijsstuk wordt wel minder meegegeven in Wallonië dan in Vlaanderen. Het excuus aan de Waalse kant is dat het attest moeilijk te printen is op huisbezoek.

De ziekenfondsen schatten dat het e-attest is ingeburgerd bij 15 tot 30% van hun leden, Reinier Hueting (Kartel) acht 15 tot 20% realistischer. Artsen vinden dat het e-attest werkt, maar nog wel wordt verstoord door de instabiliteit van eHealth. De enige wanklank kwam van Jean Hermesse die zei dat niet duidelijk te zien viel wat de patiënt precies betaalde. “Vreemd, want dit systeem is juist zeer transparant”, dixit Hueting.

Marc Moens (Bvas) geeft cijfers over de toepassing van de artsen: “In Vlaanderen gebruikt 45% van de artsen het e-attest regelmatig, in Franstalig België 18%. De voorbije 12 maanden deed 35% van de huisartsen dat.”

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

 • Philip VAN LIERDE

  14 februari 2019

  Waarom niet 1 systeem voor ALLE patiënten met VASTE opleg ?
  Bvb 1 euro of 4 euro …. (zoals E facturatie ).
  En als controle krijgt de patiënt op regelmatige basis (bvb per kwartaal) een print
  van zijn dokterscontacten .
  In geval van onregelmatigheden kan de patiënt dit melden . (controlemogelijkheid)
  Graag uw reacties …..