Coronavirus - Antwerps bedrijf lanceert app en zelftestkiosk voor coronascreening

De Antwerpse start-up BeWell heeft een gratis app en website gelanceerd waarmee iedereen die dat wil een risicoscreening op het coronavirus kan doorlopen. De app peilt naar symptomen die betrekking hebben op het coronavirus en vitale parameters als temperatuur en bloeddruk, maar ook kortademigheid. BeWell plaatst ook een zelftestkiosk op de campus van het UZ Gent, waar het al langer mee samenwerkt.

Met de app en website wil BeWell een screening doen bij wie thuis vermoedt dat hij het virus heeft opgelopen. Op basis van de bevraging zijn er drie mogelijke uitkomsten. Ofwel heeft de patiënt een laag risico, waarbij vitale parameters worden opgevolgd. Ofwel loopt de patiënt een verhoogd risico en wordt hij geadviseerd om zijn huisarts te contacteren. Wanneer de patiënt een hoog risico loopt, wordt hij verzocht contact op te nemen met zijn huisarts.

"Een belangrijk bijkomend voordeel is dat heel wat mensen zo het huis niet uit moeten, wat de kans op verdere verspreiding van het virus verkleint", zegt CEO Alain Mampuya. Het bedrijf opent donderdag ook een zelftestkiosk in het UZ Gent om een eerste grote schifting door te voeren, "waardoor de artsen en het verplegend personeel in de ziekenhuizen zich kunnen concentreren op de mensen die effectief besmet zijn."

De screening is in 3 talen beschikbaar op www.covidathome.be.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.