Minister De Sutter breidt platform over 5G uit

Minister voor Telecom Petra De Sutter (Groen) breidt het platform over5G.be uit. Daarmee wil ze nepnieuws over 5G tegengaan. "Dit platform bundelt wetenschappelijke studies over 5G. Als mensen bezorgd zijn, biedt dit platform een antwoord", aldus de minister.

Het over5G-platform startte al op 17 juni 2021 en beantwoordt sindsdien de meest gegoogelde vragen. Dat platform wordt nu uitgebreid met wetenschappelijke studies. "We zorgen ervoor dat academische studies op een toegankelijke manier bij de surfers terecht komen. Dat zijn studies van gerenommeerde onderzoeksgroepen of universiteiten. 5G is complexe technologie. Ik begrijp dat mensen die niet weten hoe 5G werkt vragen hebben", zegt minister De Sutter.  

Die wil zo het nepnieuws dat circuleert over 5G, en bijvoorbeeld de effecten ervan op gezondheid en milieu, tegengaan. Bij het platform zijn onder meer experten van de UGent en KULeuven en Sciensano betrokken. "We houden de komende maanden en jaren nieuwe studies over 5G in de gaten en vullen het platform dus continu aan", zegt de minister. Een grote campagne op sociale media moet de mensen de weg wijzen naar de site.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.