De Europa Ziekenhuizen lanceren een nieuw digitaal portaal voor patiënten

De Europa Ziekenhuizen lanceren een nieuw digitaal portaal voor patiënten. Het is een platform dat een sleutelrol zal spelen door verschillende IT-diensten te integreren in een gemeenschappelijke basis. Het ziekenhuis wil zijn patiënten een gepersonaliseerde, veilige en geïntegreerde ruimte bieden waar ze op afstand kunnen deelnemen aan de verschillende stadia van hun zorgtraject.

Dit nieuwe platform, het resultaat van een samenwerking tussen de Europa Ziekenhuizen, het computerbedrijf NSI en Enovacom, de Franse leider in medische interoperabiliteit, stelt patiënten in eerste instantie in staat om de elementen van hun elektronisch patiëntendossier in de Europa Ziekenhuizen te bekijken zoals sommige van hun persoonlijke en medische gegevens, hun volgende afspraken , hun medische rapporten en laboresultaten, evenals de uitgevoerde vaccinaties en gegeven toestemmingen.

Het is ook mogelijk om online een afspraak te maken, een videoconsult uit te voeren of zelfs, voor patiënten met een cardiovasculaire aandoening, online gemonitord te worden via hun aangesloten bloeddrukmeter en weegschaal.

"Geconfronteerd met de ontwikkeling van chronische ziekten en de verminderde ziekenhuisverblijven, zal het platform de continuïteit van de monitoring van de patiëntenzorg verzekeren, ongeacht hun locatie, met name door geneeskunde en monitoring op afstand te integreren”, zegt Pascal Cousin, IT-manager van de Europa Ziekenhuizen.

Observatie op afstand maakt de implementatie van patiëntbewaking buiten het ziekenhuis mogelijk met behulp van verbonden objecten voor het opnemen van parameters zoals bloeddruk, hartslag, gewicht, enz. Deze parameters worden via het platform rechtstreeks aan het ziekenhuis gecommuniceerd. In afwachting van de inzet van telegeneeskunde en telemonitoring kunnen patiënten zich straks met online formulieren voorbereiden op een ziekenhuisopname en hun rekeningen direct betalen via het platform.

Om toegang te krijgen tot het platform, moet de patiënt eerst een medisch dossier hebben bij de Europa Ziekenhuizen. Vervolgens krijgt hij via de website van het ziekenhuis op een eenvoudige en veilige manier toegang met zijn identiteitskaart, zijn Itsme-applicatie of een veiligheidscode. Zo blijven zijn persoonlijke gegevens en zijn medisch dossier veilig.

“We leven in een samenleving waar de patiënt een echte medespeler wordt in zijn gezondheid. We zijn ervan overtuigd dat dit type platform een onmisbaar instrument is om de patiënt een actieve rol te laten spelen in zijn gezondheidszorg door betrokken te zijn bij het proces van het boeken van een afspraak, via de behandeling tot de resultaten van de consultaties”, besluit Apollinaire Tiendrebeogo, Business Analist en Project Manager binnen de IT-afdeling van de Europa Ziekenhuizen.

> Klik hier om toegang te krijgen tot het patiënt portaal: https://ibis.europehospitals.be/

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.