Google voegt corona-info toe aan kaartenapplicatie

Google Maps zal binnenkort een nieuwe 'laag' aanbieden waardoor de gebruiker informatie over het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus te zien krijgt op de kaart.

Google begint deze week de uitrol van de nieuwe functie met de mobiele Google Maps-app voor Android en iOS. Wie het knopje selecteert voor de keuze van de verschillende lagen (kaart, luchtfoto ...), zal er ook een knop zien voor corona-info. Op de kaart komt dan voor het gebied dat de gebruiker aan het bekijken is, het zevendaagse gemiddelde van het aantal nieuwe gevallen per 100.000 inwoners, zo meldt Google via de bedrijfsblog.

Ook de trend, stijgend of dalend, zal te zien zijn. En een kleurencode zal aangeven wat de frequentie is van nieuwe besmettingen in gebied. Dat gaat van grijs (minder dan 1 geval) via geel en oranje tot rood (30-40) en donkerrood (meer dan 40 per 100.000 inwoners).

De kaartinformatie is beschikbaar voor 220 landen en gebieden. Indien beschikbaar, zal er ook informatie op het niveau van bijvoorbeeld regio's en steden zijn. De cijfers komen van de Amerikaanse universiteit Johns Hopkins, die een mondiaal 'scorebord' bijhoudt met de coronacijfers.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.