AZ Klina: hoogtechnologisch  C-Mill looptoestel voor revalidatie van NAH-patiënten 

AZ Klina campus De Mick zet een hoogtechnologisch C-Mill looptoestel in voor revalidatie van patiënten met een Niet-Aangeboren Hersenletsel. Het toestel gebruikt virtual en augmented reality om de patiënten beter, efficiënter én leuker te laten oefenen.

Vandaag wordt het toestel ingehuldigd. 

Een Niet-Aangeboren Hersenletsel zoals een beroerte, hersenbloeding, hersentrauma na een ongeval, … verandert het leven van de patiënt en zijn familie ingrijpend. Het uitgangspunt van dit gespecialiseerd zorgprogramma is uiteraard de patiënt die zijn zelfstandigheid zo maximaal mogelijk herwint en die zijn levenskwaliteit zo maximaal mogelijk verbetert. En daar draagt dit innovatieve toestel zeker toe bij.

Dr. Schouteden, fysisch arts in campus De Mick en campus Klina: “Het C-Mill toestel legt de patiënt heel concrete praktijksituaties voor. Zo stapt hij bijvoorbeeld over kleine of grote obstakels, moet hij obstakels vermijden, moet hij versnellen of vertragen, … Via een camera analyseren we ook continu het gangpatroon van de patiënt. Dit alles gebeurt voor de patiënt in een aangename spelomgeving waardoor hun motivatie om te oefenen en plezier te beleven nog groter wordt.”

Met de introductie van het gespecialiseerd zorgprogramma wordt ook de ambitie naar een Europees referentiecentrum kracht bijgezet. Alle kwaliteitsdata worden gedeeld en vergeleken met andere Europese revalidatiecentra om de kwaliteit continu te evalueren, te verbeteren en te werken volgens de laatste nieuwe behandelinzichten.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.