Eerste eHealthMonitor uit de startblokken

Samen met het Riziv en be.gezondheid lanceert ⁦‪Imec de allereerste eHealthMonitor. Zo moeten eHealth-toepassingen in de toekomst beter en gebruiksvriendelijker worden.

Hoe tevreden bent u over de eHealth-toepassingen? Wat kan/moet beter? Waar zitten de grote uitdagingen? Samen met het Riziv en be.gezondheid lanceert ⁦‪Imec de allereerste eHealthMonitor. Zo moeten eHealth-toepassingen in de toekomst beter en gebruiksvriendelijker worden.

Je hoort het weleens vaker: informatici zitten in hun ivoren toren bij de ontwikkeling van allerlei eHealth-toepassingen. Dat leidt tot grote frustraties bij de gebruikers, vooral als er niet meteen een oplossing uit de bus komt voor de problemen. Herinner u bijvoorbeeld nog de jongste syndicale verkiezingen of andere capriolen uit het verleden.

Vooral voor artsen of apothekers die voor deze toepassingen afhangen van de overheid en vaak snel moeten werken met een rij wachtende patiënten, maken haperende applicaties een belabberde indruk. Soms leidt dat zelfs tot imagoschade. 

Niet dat het steeds de schuld van die informatici of de overheid hoeft te zijn, deze bugs of andere mankementen, maar als er niet snel een duidelijke verklaring voor het ongemak voorhanden is, werkt dat zeer contraproductief. Vandaar dus de eHealthMonitor die de kwaliteit van eHealth vanaf nu van kortbij moet opvolgen. Een initiatief dat alleen maar kan worden toegejuicht.

Inschrijven kan via deze link. ⁦‪

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.