In4care: 50.000 euro voor Zorgvinding 2019

In4care investeert €50.000 in innovaties voor zorg & welzijn. Het gaat om innovatieve ideeën, prototypes of realisaties die de zorg beter, efficiënter, en menselijker maken en deels of geheel zijn uitgewerkt. Een zorgvinding indienen kan eenvoudig en snel met een kort filmpje, als lid of in samenwerking met een lid van In4care.

De innovatieve ideeën uit het werkveld zijn niet per se alleen technologisch. Ook hulpmiddelen en procesinnovaties die efficiëntiewinst en kwaliteitsverbetering beogen komen in aanmerking, al dan niet volledig uitgewerkt.

Ze moeten wel een significant verschil maken.

  • dus niet alleen maar een nood lenigen
  • dus niet alleen maar een idee zonder enige uitwerking
  • dus niet een bestaand commercieel product
  • dus niet een maatontwikkeling die niet herbruikbaar is
  • dus niet een subsidie om een gat te vullen of een personeelslid te betalen.

Enkel Zorgleden (organisaties uit zorg en welzijn) die lid zijn van In4care kunnen meedingen naar de Zorgvinding. Bedrijfsleden (start-ups, scale-ups en ondernemingen) kunnen indienen samen met een zorglid.

Een zorgvinding indienen kan eenvoudig en snel! Bezorg In4care een kort filmpje (mag gewoon met de smartphone) van maximaal 120 seconden waarin je je oplossing toelicht.

Indienen kan tot 30 september.

Vanaf oktober zal een 10-koppige en onafhankelijke jury de zorgvindingen beoordelen. In eerste instantie zal er een beoordeling gemaakt worden op basis van de filmpjes, in een tweede selectieronde worden maximaal 12 kandidaten uitgenodigd voor een mondelinge toelichting aan de jury.

Laureaten worden bekendgemaakt op 6 december tijdens het Inspire Healthare Event

Er vallen mooie prijzen te winnen:  een bedrag van €50.000 verdeeld over 10 laureaten. De eerste krijgt 10.000 euro.

Daarnaast is er een #Publieksprijs ter waarde van 5.000 euro.

In4care biedt daarenboven actieve ondersteuning om de zorgvinding ook effectief te realiseren. In4care zal hiertoe de juiste mensen en middelen proberen bij elkaar te brengen.

Via dit formulier kunt u uw kandidatuur stellen.

Meer over de vorige laureaten leest u hier.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.