Nieuwe kraamkliniek Sint-Jan integreert virtual reality

De nieuwe kraamkliniek Sint-Jan die vandaag opent in Brussel wil zich profileren als “Mother Friendly” door een zo natuurlijk mogelijk bevalling te garanderen. De modernisering past ook in een groter investingsproject van ruim 100 miljoen.

De kraamkliiek van Sint-Jan telt 2000 geboortes per jaar en staat bekend als een “Baby Friendly hospital” én een "Mother Friendly Hospital” met het laagste aantal keizersneden in Brussel (14%).

Na een periode van werken die meer dan één jaar in beslag namen, is de nieuwe materniteit nu klaar om meer dan 2000 baby’s per jaar te zien geboren worden. De dienst beschikt over 24 bedden (6 dubbele kamers, 9 privékamers en 3 comfort+-kamers) en werd tot in de puntjes uitgerust om het comfort van een “hotelkamer” te bieden waarbij het welzijn van de baby, de moeder en de partner vooropstaat.

De dienst kan eveneens rekenen op het professionalisme en de expertise van meer dan 20 gynaecologen en 50 vroedvrouwen die allen hoogopgeleid zijn en borg staan voor een kwaliteitsvolle en humane zorgverlening waarbij de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO - World Health Organisation) worden nageleefd.

“Wij zijn er trots op dat we vorig jaar het label “Baby Friendly Hospital” voor de derde keer op rij toegekend kregen. Dit label is een kwaliteitsgarantie en geeft aan dat ieder kind van bij de geboorte op een ideaal onthaal kan rekenen in onze Kliniek: huid-op-huid-contact, borstvoedingsbegeleiding enz. Om deze reden passen wij de aanbevelingen nauwgezet toe”, aldus Dr. Kenneth Coenye, Medisch Directeur in de Kliniek Sint-Jan.

Deze modernisering past binnen een groter investeringsproject met een budget van meer dan 100 miljoen euro dat wordt uitgevoerd om de drie sites van de kliniek aantrekkelijker en toegankelijker te maken, zegt Hadewig De Corte, afgevaardigd bestuurder van de Kliniek Sint-Jan.

Behalve een volledig nieuwe en moderne eenheid kunnen de mama’s ook de vruchten plukken van deze initiatieven:

- het gebruik van virtual reality tijdens de arbeid vormt een alternatieve manier om met de pijn om te gaan.

- sessies sofrologie voor en/of na de geboorte die  emoties en stress beter helpen verwerken.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.