GZA Ziekenhuizen: start met virtual reality-rondleidingen

Vanaf nu kunnen aanstaande ouders bij GZA Ziekenhuizen campus Sint-Augustinus terecht voor een virtual reality-rondleiding doorheen de verloskamer en de afdeling materniteit. Dat zorgt ervoor dat de belevingsfactor hoger is en dat de kijker volledig wordt ondergedompeld in de ervaring.

De VR-video bestaat uit twee delen. In het eerste deel neemt de vroedvrouw de kijker mee doorheen de verloskamer en de afdeling materniteit. Daarbij is het mogelijk om een eigen traject te bepalen: afhankelijk of mama’s komen voor een vaginale bevalling of voor een geplande keizersnede, krijgen zij bijvoorbeeld een ander deel van de video te zien.

Na de video volgt er een interactief gedeelte. Daar kunnen ouders naar eigen voorkeur de ruimtes die ze in de video zagen nog eens meer in detail bekijken. Daarnaast kunnen ze bij de verschillende faciliteiten in de kamers zogenaamde hotspots openen met een detailfoto en meer info.

“Omwille van de persoonlijke aanpak en beleving, de hygiëne en privacy, zijn fysieke rondleidingen op de verloskamer en de afdeling materniteit onhaalbaar geworden,” vertelt Peter Peeters, clusterdirecteur kritische diensten, operatiekwartier en heelkunde, vrouw & kind van GZA Ziekenhuizen. “Door de drukte op de afdeling zijn de verschillende kamers die we willen tonen bovendien niet altijd beschikbaar. Als alternatief kozen we er daarom voor om alle info te bundelen in een VR-video.'

'De VR-rondleiding heeft daarnaast als extra voordeel dat we ook de operatiekamer voor een keizersnede kunnen tonen, die steriel moet blijven en dus een fysieke rondleiding uitsluit.” 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.