TRAINM en Coma Science Group werken samen

Het in Antwerpen gevestigde revalidatiecentrum TRAINM gaat samenwerken met de Coma Science Group van de Universiteit Luik. Prof. Dr. Steven Laureys (foto), hoofd van de Coma Science Group, wordt medisch adviseur van TRAINM.
Sinds enkele jaren begeleidt revalidatiecentrum TRAINM in Antwerpen kinderen en volwassenen met een neurologische aandoening. Het centrum combineert intensieve behandelingsprogramma’s met innovatieve behandelingen waarbij gebruik wordt gemaakt van robotica, virual reality, neurogaming, artificiële intelligentie en non-invasieve neuromodulatie. “We geloven sterk in de synergie tussen technologie, menselijke tussenkomst en een stimulerende omgeving om data-driven behandelingsprogramma’s te ontwikkelen op maat van elke patiënt”, zegt Edward Schiettecatte van TRAINM.

Het team van TRAINM wordt nu versterkt met Prof. Dr. Steven Laureys die de taak van medisch adviseur op zich neemt. “Mijn taak bestaat onder meer in het verder verfijnen van gepersonaliseerde programma’s voor patiënten die bewustzijnsstoornissen hebben”, zegt Laureys. De samenwerking resulteert ook in de opvang van patiënten van de Coma Science Group. TRAINM neemt daarom de protocollen over die in Luik worden gebruikt. Momenteel zijn er zeven in behandeling in Antwerpen. De resultaten zijn meteen zichtbaar. Zo vermindert het aantal ziekenhuisopnames van de patiënten drastisch vanaf het moment waarop ze in behandeling zijn.

> Hoogtechnologisch revalidatiecentrum start met 40 patiënten

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.