A.S.Z. leidt toekomstige ouders virtueel rond in verloskwartier

Het A.S.Z. wil op transparant en modern communiceren met zijn patiënten, en in het bijzonder met de toekomstige ouders. Naast de infosessies en prenatale lessen die al langer bestaan op campus Aalst, ontwikkelde het A.S.Z. een virtual reality tour (360°) van het verloskwartier.

Aanstaande ouders kunnen met eigen ogen virtueel waarnemen waar hun baby het levenslicht zal zien. Ze ontdekken niet alleen hoe het verloskwartier eruit ziet, ze krijgen gaandeweg ook nuttige informatie en tips omtrent arbeid en bevalling. 

Deze tour neemt de aanstaande ouders mee doorheen het verloskwartier, waar men een kijkje kan nemen in de verschillende arbeidsverloskamers (standaard arbeidsverloskamer en arbeidsverloskamer met bevallingsbad) en de wachtzaal. Tijdens de virtuele tour zijn er nuttige tips en extra informatie beschikbaar onder de vorm van pop-upschermen.

Toekomstige ouders kunnen zich op deze manier beter voorbereiden op de bevalling. Deze voorbereiding zorgt dat aanstaande ouders op het moment suprême beter weten hoe alles in zijn werk gaat en dus minder angstig reageren.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.