Medadapt: een applicatie voor en door huisartsen

Medadapt, een mobiele applicatie ontwikkeld door de dokters Luan Tran en Manuel De Schuiteneer, biedt huisartsen informatie over de aanpassing van de dosering van geneesmiddelen, vooral bij chronisch nierfalen, maar dat niet alleen.

Het idee kwam voort uit de nood om de tabel voor de aanpassing van doseringen, die vroeger als folder werd gepubliceerd, om te vormen tot een praktischer instrument. De applicatie geeft op elk moment toegang tot deze informatie op iemands smartphone, en kan gemakkelijk worden bijgewerkt. Zodra het project concreter werd, nam dr. De Schuiteneer contact op met de SSMG voor een samenwerking.

Het project werd geleidelijk uitgebreid. In de huidige versie bevat de app tabellen met doseringsaanpassingen voor chronisch nierfalen en zwangere/borstvoedinggevende patiënten. En binnenkort wordt ook een luik voor kinderen toegevoegd. 

De Android-versie is beschikbaar in de Google Play Store. De iOS-versie is ingediend bij de AppStore en zal later beschikbaar zijn. De applicatie is beschikbaar in het Nederlands en het Frans.  


 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.