Familie Paul Gheysens investeert in "gezondheidszorg van de toekomst"

De familie van Paul Gheysens, bekend als projectontwikkelaar met het bedrijf Ghelamco en ook eigenaar van voetbalclub Antwerp, wordt voortaan ook actief in "gezondheidszorg van de toekomst". Zijn familiebedrijf Leadlife neemt de start-up emma.health volledig over. Leadlife gaat zich toeleggen op gezondheidspreventie op basis van data uit wearables en analyses van bloed, DNA of speeksel, en biedt persoonlijke begeleiding aan rond voeding of beweging.

Financiële details over de investering werden niet meegedeeld.

Emma.health is opgericht in 2019 door de arts Servaas Bingé en techondernemer Jelle Van De Velde. Die laatste wordt nu CEO van Leadlife. 

De bedoeling is om in België drie gezondheidscentra op te richten: één bestaande in de Ghelamco Arena in Gent en nog op te richten centra in het Bosuil-stadion in Antwerpen en het Green Energy Park bij de VUB Brussel. Daar zullen particulieren begeleid kunnen worden naar een gezondere levensstijl. "We richten ons in de eerste plaats op bedrijven, die een traject kunnen aanbieden aan hun werknemers", legt Van De Velde uit. Daarnaast wil Leadlife zijn technologie ook onder franchise aanbieden aan kleinere spelers, zoals gezondheidscoaches.

Op de langere termijn kijkt het bedrijf zelfs over de grens. "We mikken in de eerste plaats op Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk", zegt Van De Velde. Maar hoe de franchiseformule er precies zal uitzien moet nog nader worden bekeken. Elk land is verschillend qua wetgeving en gebruiken, klinkt het. "We willen leider worden in Europa inzake gezondheidspreventie op basis van levensstijlmetingen en -aanpassingen, in België komen onze flagship stores", aldus de CEO.

Leadlife meet verschillende parameters op basis van wearables zoals een smart watch, maar ook door stalen te nemen van bloed, DNA, speeksel, urine, enz... De mensen blijven volledig eigenaar van deze gegevens, beklemtoont het bedrijf, zij beslissen zelf wie er toegang toe krijgt. Alles wordt geregeld via de mobiele telefoon. Op basis van de data wordt dan een begeleidingsprogramma ontwikkeld rond voeding, beweging, slaap en stress. "De bedoeling is dat mensen een one-stop-shop beleving krijgen voor hun gepersonaliseerde levensstijl. Wij zorgen samen met onze partners voor de wetenschappelijke omkadering, de technologie en een diepgaande begeleiding", aldus Van De Velde. Leadlife werkt voor sommige projecten samen met de VUB Brussel en het ziekenhuis Maria Middelares in Gent.

Voor de familie Gheysens is Leadlife een langetermijnverhaal. "Wij stellen ons geen vragen bij onze huidige gezondheidszorg, die is top", zegt zoon Michael. "We denken wel dat er bijzonder veel ruimte is om ons steentje bij te dragen aan een gezondere maatschappij. Maar het zal niet evident zijn Leadlife rendabel te krijgen zonder terugbetalingen of verankering in het verzekeringswezen. We zijn helaas gewoon gemaakt dat gezondheidszorg schijnbaar niets kost."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.