Imelda helpt patiënt met digitale geletterdheid

De installatie van digitale tools en het gebruik ervan zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. Om patiënten te informeren en hen te helpen bij de installatie van mynexuzhealth, besloot het Imeldaziekenhuis een infodesk op te starten. Vanaf nu staan vrijwilligers elke werkdag van 9 tot 12 uur in de inkomhal van het Imeldaziekenhuis.

Mynexuzhealth is ontwikkeld door verschillende zorginstellingen en biedt een veilige en gebruiksvriendelijke omgeving waarin patiënten onder andere medische gegevens kunnen raadplegen, afspraken kunnen maken en resultaten bekijken.

“Maar niet iedereen maakt even vlot gebruik van de digitale weg, we merkten dat de installatie van het platform voor heel wat patiënten nog een te hoge drempel was. Daarom besloten we een infodesk op te starten” licht Gerd Hertogen, diensthoofd onthaal, toe. 

“Toen ik de oproep las voor vrijwilligers die mensen wilden begeleiden en helpen met de app van mynexuzhealth was ik onmiddellijk kandidaat. Ik ben goed mee met de digitale wereld en heb daar ook interesse voor, ideaal dus om daaraan mee te werken. Ik vind het superleuk om te doen. We hebben al heel wat mensen kunnen begeleiden. Meestal zijn het minder jonge mensen die een smartphone hebben maar nog niet gewend zijn een QR-code te gebruiken of apps te downloaden. De mensen zijn echt wel dankbaar dat ze geholpen zijn en dat geeft ons toch wel een heel goed gevoel” vertelt Luc, vrijwilliger aan de infostand.

Maandelijks starten gemiddeld 200 nieuwe patiënten van Imelda met het gebruik van mynexuzhealth. Met het opstarten van deze infostand hoopt het Imeldaziekenhuis zoveel mogelijk mensen te helpen om toegang te krijgen tot hun medische gegevens. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.