Living Tomorrow Vilvoorde geeft tips over hoe werkplekken sportiever te maken

Het belevingscentrum van Living Tomorrow in Vilvoorde biedt bezoekers vanaf midden mei nieuwe technologie en uitvindingen die sporten op het werk moeten vergemakkelijken. Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) kwam de innovaties ontdekken. Zo zijn er geavanceerde programma's die gepersonaliseerde gezondheidsplannen uitwerken voor elke werknemer.

In de toren van Living Tomorrow kunnen bezoekers kennismaken met innovatieve snufjes, die binnen een aantal jaar gangbaar zouden kunnen worden in het dagelijks leven of het werkleven. Living Tomorrow toont bijvoorbeeld robothonden die helpen bij de beveiliging van bepaalde plaatsen, of een 'digital twin', die elke individuele persoon kan aanzetten gezonder te leven.

Vanaf midden mei wordt het aanbod uitgebreid met toepassingen die sporten op het werk aantrekkelijker moeten maken. Zo zijn er geavanceerde programma's die gepersonaliseerde gezondheidsplannen uitwerken voor elke werknemer, bijvoorbeeld met beweegopdrachten voor, tijdens of net na het werk, telkens aangepast aan het eigen niveau. VR-technologie laat collega's online samen sporten tijdens de lunchpauze.

"We willen zoveel mogelijk drempels wegnemen om te sporten. Dus brengen we sport ook naar de plaats waar Vlamingen zoveel tijd doorbrengen: hun werk", zegt minister Weyts. "Maar we willen ook drempels wegnemen voor werkgevers, die vaak twijfelen of hun bedrijf wel sportief kan worden. Hier tonen we dat er al heel veel mogelijk is."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.