Samsung werkt aan slimme ring

Het Zuid-Koreaanse Samsung bereidt de lancering voor van de 'Galaxy Ring', een geconnecteerde ring die gezondheidsgegevens verzamelt van de drager. Het apparaat zou in de tweede helft van dit jaar op de markt moeten komen, zo heeft de baas van de gezondheidsafdeling van Samsung, Hon Pak, gezegd.

Samsung toonde een exemplaar van de 'Galaxy Ring' in de marge van de voorstelling van zijn nieuwe smartphone S24-reeks. De ring is gemaakt uit titanium, maar verder werden er nog geen details gegeven, zoals de functionaliteiten of de prijs. Gelijkaardige ringen van andere bedrijven kunnen onder meer de hartslag en de activiteit meten.

Samsung is dus niet de eerste speler die zo'n geconnecteerde ring op de markt wil brengen, maar met zijn honderden miljoenen klanten kan het bedrijf de markt potentieel sterker in beweging krijgen dan de kleinere spelers die al op de markt aanwezig zijn.

Met zo'n ring wordt onder meer aan mensen gedacht die ook tijdens hun slaap gegevens over hun gezondheid willen laten verzamelen, maar die daarvoor liever geen smartwatch dragen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.