Vitalinkdecreet: volgende poging

Na advies van de Raad van State en van de Gegevensbeschermingsautoriteit, en op voorstel van viceminister-president Hilde Crevits, hecht de Vlaamse Regering opnieuw haar principiële goedkeuring aan het uitvoeringsbesluit voor het oprichtingsdecreet van Vitalink. Het uitvoeringsbesluit opstellen volgens de regels heeft kennelijk nogal wat juridische voeten in de aarde.

Vitalink, het gegevensdelingsplatform in de zorg- en hulpverlening, wordt uitgebaat door het Departement Zorg. Zorgverleners kunnen er zoals bekend digitale gegevens over hun patiënten eenvoudig en veilig met elkaar delen. Vitalink werkt als een datakluis voor gezondheidsgegevens, zonder een eigen portaal aan te bieden.

Vandaag deelt Vitalink gegevens over vaccinaties, het medicatieschema, bevolkingsonderzoeken, kindrapporten en een samenvatting van het patiëntendossier van de huisarts.

In 2023 zal Vitalink klaar zijn om digitale gegevensdeling via internationale informatiestandaarden te ondersteunen. Over dit uitvoeringsbesluit wordt opnieuw het advies gevraagd van de Raad van State.

> Uitvoeringsbesluit Vitalink naar Raad van State

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.