Amazon verkoopt ziekenhuiskamers online

Je kunt alles kopen op Amazon. Sinds enkele dagen zijn er ook ziekenhuiskamer-kits te  koop. Ze zijn bedoeld voor ziekenhuisinstellingen en worden in Finland gemaakt om als kit geleverd te worden. Amazon verkoopt meer en meer uitrustingen aan ziekenhuizen.

Terwijl wij volop debatteren over onze ziekenhuisnetwerken, blijft de transformatie en merchandising van gezondheidszorg over de hele wereld een hoge vlucht nemen. Een van de nieuwste voorbeelden is de online verkoop door Amazon van 'slimme' ziekenhuiskamers. Meer concreet een ziekenhuisunit geproduceerd door EIR Healthcare, gevestigd in New York.

De kamer in kwestie heet MedModular. Ze wordt verkocht voor $ 814 per vierkante meter, wat volgens het bedrijf goedkoper is dan de traditionele constructie. Het ontwerp is aanpasbaar, maar alle kamers zijn uitgerust met een badkamer en een bed. "We richten ons op ziekenhuizen en ziekteverzekeringssystemen zoals Medicare", zegt Grant Geiger, CEO van EIR Healthcare: "Er is een trend naar meer transparantie in de gezondheidszorgruimte."

Hij merkte een toename van de belangstelling van ziekenhuizen op, vooral voor spoed. Ook het leger is een mogelijke gegadigde voor dit type module.

Tot slot heeft het bedrijf al de nodige vergunningen verkregen om het product in gigantische containers langs de weg te transporteren en af ​​te leveren. Dit is een product dat de gezondheidsoverheden zal doen reageren, met name in verband met de verschillende voorschriften die van kracht zijn voor ziekenhuiskamers.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.