Ook Gents AZ Sint-Lucas kiest EPD

 

Het AZ Sint-Lucas Gent ging overstag voor het EPD van de Amerikaanse firma Cerner, dat daarmee een derde Vlaams ziekenhuis binnenhaalt.

Dr. Filip Veldeman (adjunct-medisch directeur en CMIO van AZ Sint-Lucas): “Dit toekomstgerichte elektronisch patiëntendossier is erg belangrijk om ons optimaal te organiseren: bij het leveren van kwalitatieve zorg moet iedereen over de juiste informatie beschikken, op de juiste plaats op het juiste moment. Het EPD helpt om het overzicht te bewaren en vlot te communiceren met alle betrokken zorgverleners én met de patiënt. Het systeem werkt ook ondersteunend, door processen mee te bewaken, bijvoorbeeld op vlak van medicatieveiligheid. Samen met Cerner kunnen we er voor zorgen dat nieuwe technologische mogelijkheden snel hun weg vinden naar het patiëntendossier en naar efficiënte, aantoonbaar goede zorg.”

AZ Sint-Lucas is het derde ziekenhuis in België dat in zee gaat met Cerner, na het UZA en UZ Gent. Cerner levert innovatieve IT-oplossingen aan meer dan 25.000 zorginstellingen in veertig landen. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.