Nationale  barometer voor de adoptie van AI in het noodhulpdomein: vul de enquête in

Op initiatief van mevr. Valentine Péters, dr. Allison Gilbert en prof. Giovanni Briganti, wordt vandaag een nationale  barometer voor de adoptie van AI in de dringende medische hulp gelanceerd, in samenwerking met De Specialist en NumeriKare. Het onderzoek richt zich tot alle betrokken hulpprofessionals in België; van de spoedarts tot de verpleegkundige, het ambulancepersoneel en de 112-operatoren, elke stem telt. Neem deel aan de -korte- enquête en draag zo bij aan een beter gebruik van nieuwe technologieën in noodsituaties.

Kunstmatige intelligentie (AI)  zorgt voor een revolutie in heel wat domeinen, waaronder de geneeskunde. Het biedt ongekende mogelijkheden om de patiëntenzorg te verbeteren, processen te optimaliseren en zelfs levens te redden. De wereld van de dringende medische hulp kan in het bijzonder sterk profiteren van de innovaties die AI biedt.

Maar, zoals elke innovatie, brengt AI ook uitdagingen met zich mee. Het begrijpen van deze uitdagingen, evenals de kansen, is essentieel voor een succesvolle integratie van AI in de spoedgeneeskunde.

Waarom is uw deelname cruciaal?

We lanceren een enquête om een nationale barometer voor de adoptie van AI in de dringende medische hulp op te stellen. De barometer heeft verschillende doelstellingen:

  • de barrières voor de adoptie van AI in spoedgeneeskunde te identificeren

  • specifieke aanbevelingen geven voor elke stakeholder op het terrein

  • ondersteunende maatregelen voorstellen om de integratie van AI te vergemakkelijken.

Of u nu een specialist bent in spoedgeneeskunde , een arts in opleiding in spoedgeneeskunde, een verpleegkundige gespecialiseerd in intensieve zorg en spoedgevallen, een ambulancemedewerker, een 112-centrale operator, een 112-expert of een 112-medisch directeur, uw ervaring en perspectief zijn essentieel voor dit onderzoek.

Hoe deelnemen?

De vragenlijst is eenvoudig en kost slechts een tiental minuten van uw kostbare tijd. Uw deelname is vrijwillig en alle verstrekte gegevens worden uitsluitend voor dit onderzoek gebruikt. Uw anonimiteit en de vertrouwelijkheid van uw antwoorden zijn gegarandeerd.

Door deel te nemen speelt u een actieve rol in hoe AI zal worden gebruikt in de wereld van noodhulp, meer bepaald door bij te dragen aan een beter begrip en een succesvolle adoptie van deze veelbelovende technologie.

Doe mee aan dit onderzoek! De hoofdonderzoekers van deze studie, mevr. Valentine Péters, dr. Allison Gilbert en prof. Giovanni Briganti, danken u bij voorbaat voor uw waardevolle bijdrage.

Aarzel niet om dit bericht met uw collega's te delen en iedereen aan te moedigen om deel te nemen. Elke stem telt, zoveel is zeker...

> Neem deel aan de enquête <

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.