Jo Vandeurzen wordt eerste ambassadeur van Vlaamse website Gezondheid-en-Wetenschap

Jo Vandeurzen wordt ambassadeur van Gezondheid-en-Wetenschap, een site van het Belgisch Centrum voor Evidence-Based Medicine (CEBAM) die gebaseerd op degelijk wetenschappelijk onderzoek betrouwbare en toegankelijke gezondheidsinfo biedt. De site werd in 2013 opgestart in opdracht van en met een subsidie van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. 

Toenmalig Vlaams Welzijnsminister Vandeurzen had CEBAM in 2013 opdracht gegeven een website te bouwen met onafhankelijke, begrijpbare en wetenschappelijk correcte gezondheidsinformatie voor burgers en patiënten in Vlaanderen. De website is de voorbije jaren uitgegroeid tot de referentiebron voor betrouwbare gezondheidsinformatie en bereikt ondertussen meer dan één miljoen unieke bezoekers per maand. 

De medewerkers van de site becommentariëren dagelijks gezondheidsinformatie die in de media aan bod komt, proberen hierbij hardnekkige mythes rond gezondheid de wereld uit te helpen en burgers correct te informeren. Uitspraken bijvoorbeeld van bekende figuren zoals Ozzy Osbourne over de ziekte Parkinson, Arno over pancreaskanker en Justin Bieber over de ziekte van Lyme zorgden de afgelopen maanden telkens voor pieken in het aantal sitebezoekers. 

"Ik heb dit project altijd gesteund vanaf de start. De website slaagt erin de actualiteit zeer goed op te volgen en duiding te geven bij onderzoeken die, niet altijd even genuanceerd, in de media verschijnen. Dat doen ze bovendien in een taal die voor iedereen verstaanbaar is", aldus Vandeurzen. In het najaar ging overigens een Franstalige versie online (www.InfoSanté.be).

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.