Corona-app al bijna miljoen keer gedownload

De app "Coronalert", die bedoeld is om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is sinds de lancering al meer dan 970.000 keer gedownload. Dat is maandag vernomen bij professor Bart Preneel, een van de ontwikkelaars van de app.

De app is sinds woensdag 30 september voor iedereen gratis beschikbaar via iOS of Android. De tool houdt anoniem bij met wie mensen fysiek in contact gekomen zijn. Op het moment dat een dokter een test voorschrijft, kan de gebruiker een code in zijn app genereren zodat dit gelinkt kan worden aan de code van zijn test. Als de test positief is, krijgt de gebruiker dit in zijn app en kan hij een melding sturen naar iedereen die in de buurt is geweest.

Op dit moment hebben er al 970.000 Belgen de app geïnstalleerd. Het Interfederaal Comité Testing en Tracing blijft Belgen wel oproepen om de app te downloaden. "De stijgende cijfers tonen nog maar aan hoe belangrijk de contactopsporing is, de app is daarvoor een heel belangrijk element", klinkt het bij woordvoerster Carmen De Rudder.

De app moet ook bij een meerderheid van de Belgen gedownload worden, anders is het effect beperkt.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.