Medi-Sphere hoofdredactrice Johanne Mathy overleden

Onze redactie is in rouw. Onze collega Johanne Mathy, journaliste en hoofdredactrice van Medi-Sphere, de Franstalige editie van Medi-Sfeer, is zaterdagochtend 11 juni thuis overleden, omringd door haar familie, na een lang en pijnlijk ziekbed. Ze was 52 jaar. Een afscheidsceremonie zal aanstaande zaterdag 18 juni om 8.15u plaatsvinden in Mons.

Johanne Mathy trad in 2013 in dienst bij RMN als hoofdredactrice van Medi-Sphere. Ze was een hardwerkend en plichtsbewust iemand die haar lezers wilde blijven informeren over het vaknieuws. Tot het einde. Tot eind april toen ze haar pen aan de wilgen hing.

Johanne Mathy behaalde een diploma journalistiek aan de ULB in 1993 en een diploma licentiaat vertaler aan de UMons in 1991. Zij "startte" in de gezondheidssector in 1994 als redactiesecretaresse bij het tijdschrift Equilibre.

28 jaar lang bleef ze in de sector.

In 1997 werd ze hoofdredactrice van het tijdschrift Stethoscopie, in 2000 webredactrice van de site Medimedianet van Journal du médecin en van 2007 tot 2012 was ze hoofdredactrice van het tijdschrift Le Généraliste. Daarna stapte ze over naar het door de SSMG gelanceerde digitale tijdschrift vie@home als hoofdredactrice. Ze richtte in 2017 ook een bedrijf op waar ze werkte als freelance journaliste voor verschillende opdrachtgevers.

"We hebben dagelijks met plezier met Johanne samengewerkt en bewonderden haar nauwgezetheid en professionele instelling." Gepassioneerd door haar beroep gaf zij haar drang om goed werk af te leveren door aan haar collega's. De artsen en haar contactpersonen waardeerden haar grondige dossierkennis.

De redactie van Medi-Sphere en Medi-Sfeer, de directie van RMN en al haar medewerkers betuigen hun oprechte deelneming aan haar echtgenoot, haar kinderen en haar familie. Een afscheidsceremonie zal aanstaande zaterdag 18 juni om 8.15u plaatsvinden in het funerarium Borgno in Mons.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    14 juni 2022

    Merci pour Tout !