Nederlandse apotheek stopt met levering zware medicijnen aan België

De Nederlandse apotheek die zware medicatie leverde aan Belgische patiënten is gestopt met die leveringen. Dat gebeurde nadat de Nederlandse Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd zijn beklag deed bij de apotheek.

Het Nieuwsblad schreef maandag dat het ADHD-middel dexamfetaminesulfaat afgelopen zomer in België een tijdlang erg moeilijk verkrijgbaar was. Belgische patiënten die naar de medicatie op zoek waren, kwamen via het internet gemakkelijk in contact met een Nederlandse apotheek die het middel wel nog in voorraad hadden.

De Nederlandse apotheek werd daarvoor op de vingers getikt. Zo deed de Belgische inspectie haar beklag bij haar Nederlandse evenknie. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd klopte aan bij de apotheek, die daarop meteen is gestopt met de leveringen die niet in de haak waren. Dat liet zij dinsdagavond aan het Nederlandse persbureau ANP weten.

Lees ook : Zware medicatie gaat vlotjes de grens over

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.